Terrasoverkapping met innovatief lichtdoorlatend doek in de dakstructuur.

Deze terrasoverkapping bestaat uit een aluminium structuur met geïntegreerde Fixscreen-technologie. De zonwering is volledig in de structuur geïntegreerd waardoor een esthetisch geheel ontstaat. Dankzij de modulaire structuur is het geheel eenvoudig uitbreidbaar, ook achteraf.

Mooie afwerking

Ook aan de kwaliteit van de afwerking werd veel aandacht besteed. Zo zijn bevestigingsonderdelen nagenoeg onzichtbaar, kunnen alle elektrische kabels worden weggewerkt, en is ook een onzichtbare grondbevestiging mogelijk.

Door de toegepaste topmaterialen en het ontwerp zelf van de Lagune wordt het onderhoud beperkt tot een minimum, terwijl tegelijkertijd een uitzonderlijke duurzaamheid gegarandeerd wordt. De beschikbaarheid in alle RAL kleuren en de verschillende personalisatie – mogelijkheden maken dat de Lagune in eender welke bouwstijl past.

Types

Afhankelijk van de Lagune breedte bestaan er 4 basismodellen

De Lagune terrasoverkapping wordt steeds tegen een achterliggende constructie geplaatst. De mogelijkheid bestaat ook om de Lagune terrasoverkapping tegen een achterliggende constructie en een zijmuur te plaatsen. Deze zijmuur kan zowel links, rechts als langs beide zijdes van de Lagune staan.

De Fixscreen technologie, in combinatie met een optimale doekspanning, zorgen ervoor dat regenwater naar in de structuur verborgen geleidingskanalen wordt afgevoerd. Zelfs wanneer het doek van de zonwering niet volledig uitgerold is, wordt het water dat er op valt door dit geïntegreerd waterafvoersysteem afgevoerd.

Rooffix kast

De kast voor de Rooffix is 300 mm diep en 250 mm hoog. Deze kast bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielen. De achterzijde van de kast is een muurprofiel . Deze wordt over de volledige lengte tegen een achterliggende structuur geplaatst. Het muurprofiel is voorzien van ophangbeugels  voor de montage van de Rooffix. Waar het doek in de kast gaat, zijn er zowel boven als onderaan, over de volledige lengte van de kast, borstels  voorzien. Hierdoor wordt het vuil, de wind en het geluid gereduceerd. De zijkanten van de doekkast zijn elk voorzien van twee zijconsoles in aluminium, die als afwerking van fungeren.

Onderlat

De onderlat (B73 x H140 mm) is uitgevoerd in geëxtrudeerd aluminium. Zijdelings, aan dit aluminium profiel is een linker en rechter loopwagen bevestigd. De loopwagens zijn voorzien van loopwielen die de onderlat geleiden in de zijliggers. In de onderlat is een zwarte inwendige H-PVC bladvanger voorzien. Deze houdt het vuil tegen waardoor de afwateringskanalen niet verstopt kunnen raken.

Afmetingen

 • Max. breedte/pivot: 12000
 • Max. diepte/ span: 6000
 • Max. doorloophoogte: 2500
 • Koppelbaar: Koppelbaar tot max breedte van 12 m
 • Min. helling: 8°

Technische eigenschappen

 • Geïntegreerde waterafvoer: Standaard (incl. PVC afvoerbuizen)
 • Geïntegreerde kabels: Standaard
 • Geïntegreerde motor: Standaard
 • Schakelaar bediening: Niet van toepassing
 • RTS bediening: Niet van toepassing
 • Io-homecontrol bediening: Standaard

Personalisatie

 • Triangle: Optioneel
 • Geïntegreerde verticale windvaste screens: Optioneel
 • Schuifdeuren Loggiawood/Loggiascreen 4fix: Optioneel
 • Glazen schuifwanden: Optioneel
 • Combinatie glazen schuifwanden + Geïntegreerde windvaste screens: Optioneel
 • Schuifwand in Loggiawood/Loggiascreen 4fix: Optioneel
 • Windvaste screens (opbouw) met fixscreen 100EVO slim F/Fixscreen 150EVO F: Niet van toepassing

Opties

 • Geïntegreerde LED verlichting
 • Beam met Heat & Sound

Zijliggers

De enkele zijliggers (B105 mm x H130) zijn vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium. Deze zijn 5-delig en zelfdragend. In de zijliggers is er een verborgen afvoergoot voorzien zodat het neerslagwater dat op het doek terecht komt via de zijliggers en de onderlat afgevoerd kan worden. De zijliggers zijn uitgerust met kamers  waarin de loopwielen van loopwagens van de onderlat lopen. Op deze manier wordt de onderlat bij het bewegen perfect begeleid. Deze zijliggers zorgen samen met de loopwagens voor een mechanische beveiliging op de onderlat. Bij meerdere Rooffix delen wordt een dubbele zijligger gebruikt (B179 mm x H130). In iedere zijligger is een inwendige H-PVC ritsgeleider  geïntegreerd. De zijligger zelf bevat twee S-vormige neopreen rubbers  over de volledige lengte van de inwendige H-PVC ritsgeleider ter compensatie van de windstoten. In deze inwendige H-PVC ritsgeleiders wordt de rits, dewelke aan het doek gelast is, geschoven en het doek zo “vastgehouden”. Bij correcte montage is er voldoende tolerantie voorzien tussen het doek, aluminium zijliggers en de inwendige H-PVC ritsgeleiders om een vlot gebruik te garanderen.

Voorbalk

Kleine voorbalk

Bij een Lagune met een breedte ≤ 4000 mm of bij een Lagune waarbij alle front-delen een breedte ≤ 4000 mm hebben, verkrijgt men een basisstructuur met de kleine voorbalk met een hoogte van 180 mm.

Grote voorbalk

Bij een Lagune met een breedte > 4000 mm of bij een Lagune waarbij één of meerdere front-delen een breedte > 4000 mm hebben, verkrijgt men een basisstructuur met de grote voorbalk met een hoogte van 220 mm. Deze voorbalk bevat een extra verstevigingsijzer  aan de rugzijde.

Kolommen

De kolom bestaat uit één aluminium profiel met basisafmetingen van B105 x D160 mm. De vorm van de kolom laat toe om de zijgeleiders van de geïntegreerde Fixscreen Front en Side op een esthetische manier te integreren. De kolom vormt eveneens de basis voor de geïntegreerde waterafvoer en de bevestiging van de montagevoeten. De kolom sluit naadloos aan op de voorbalk en staat ook visueel in het verlengde van de zijliggers.

Montagevoeten

Er bestaan drie types montagevoeten: een zichtbare-, een onzichtbare- en een ingegoten montagevoet.

Inspiratie Lagune

Advies op maat

Ontdek welke producten bij jouw situatie passen

De adviseurs van Byenhof staan jou graag te woord op een moment dat jouw het beste uitkomt.

Meer weten? Wij bellen jou graag terug!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • 3000m2 productie
 • 100.000 m profielen op voorraad
 • 30 jaar branche ervaring