De U-Safe is een geïntegreerde, eenvoudig bereikbare schakelaar die u toelaat veilig onderhoud uit te voeren. Bij het indrukken van deze schakelaar kunt u spanningsloos te werk gaan en de doekrol via de gepatenteerde Connect&Go technologie gemakkelijk demonteren. De U-Safe wordt gemonteerd op de Connect&Go-fiche.

Veilige oplossing

U-safe is conform de NEN1010 norm (§ 536.3 – § 536.3.2): deze Nederlandse norm bevat de minimumveiligheidseisen waaraan laagspanningsinstallaties in de woning-, de utiliteitsbouw en in de industrie moeten voldoen. De NEN 1010 is van toepassing op zonwering, waaronder Fixscreen 100 EVO. Onder paragraaf 536.3 staat beschreven dat indien bij niet-elektronische werkzaamheden (onderhoud bv.) gevaar voor lichamelijk letsel kan ontstaan, voorzieningen om uit te schakelen moeten worden voorzien. De U-safe is de perfecte voorziening voor deze uitschakeling. In paragraaf 536.3.2 van de veiligheidsbepaling NEN 1010 worden de eisen opgenomen voor werkschakelaars, waar uiteraard de U-safe aan voldoet. Wanneer men in de omgeving van de screen onderhoudswerken uitvoert, kan men deze met behulp van de U-safe spanningloos brengen. Zeer gemakkelijk bijvoorbeeld bij het wassen van de ramen.

Weg met zichtbare kabels

Indien men spanningsloos en veilig onderhoud wil uitvoeren, biedt de markt als huidige oplossing een motorkabel aan waarvan het uiteinde wordt voorzien van een Hirschmann stekker. De motorkabel wordt naar buiten geleid waardoor de stekker duidelijk zichtbaar is. Hierdoor verliest de screen en het gebouw hun esthetische waarde. Daarnaast kan de stekker ook volledig verdoken zitten in de gevel en dan is deze moeilijk bereikbaar voor onderhoud. Met de U-safe geïntegreerd in de screen behoort dit tot het verleden.

Snellere afstelling van de motor

Het programmeren van de Fixscreen 100 EVO of Fixscreen 150 EVO gebeurt dankzij de U-safe in een handomdraai. Radiogestuurde motoren die in groep worden opgesteld worden 1 voor 1 geprogrammeerd door telkens 1 motor onder spanning te brengen, terwijl de andere motoren worden uitgeschakeld met behulp van de U-safe.

Download

Advies op maat

Ontdek welke producten bij jouw situatie passen

De adviseurs van Byenhof staan jou graag te woord op een moment dat jouw het beste uitkomt.

Meer weten? Wij bellen jou graag terug!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • 3000m2 productie
  • 100.000 m profielen op voorraad
  • 30 jaar branche ervaring