Brandwerende overheaddeuren bieden een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van bedrijfsruimtes. Mede dankzij de hoge brandweerstand van 60 minuten (conform de EI(1) criteria) en 90 minuten (conform de EI(2) en EW criteria), op basis van tweezijdig testen volgens de Europese norm EN 1634-1, is deze deur uitermate geschikt voor situaties waar een hoge brandweerstand wordt gevraagd en in situaties waar milieugevaarlijke stoffen worden opgeslagen, zogeheten PGS-ruimtes. De overheaddeur is uit te voeren met een (verlaagd) horizontaal railbeslag, een highlift, of met een volledig verticaal beslag, waardoor deze deur toepasbaar is in ruimtes met de meest uiteenlopende inbouwsituaties. Ten behoeve van de montage dient de bouwkundige wand te bestaan uit beton, gasbeton, cellenbeton of kalkzandsteen. Doordat de panelen van de overheaddeur voldoen aan de brandklasse B-s1, d0, is de deur uitstekend toepasbaar in beschermde vluchtroutes.

Deurblad

Het deurblad van de brandwerende overheaddeur is samengesteld uit panelen van unieke, brandwerende, composiet profielen (standaard kleur gemêleerd wit) met een dikte van 42mm. De onderzijde van het deurblad is afgewerkt met een sendzimir verzinkt U-profiel, welke met stalen popnagels aan het onderste paneel van het deurblad is bevestigd.

Het deurblad heeft een gewicht van 32 kg per m2 en een theoretische isolatiewaarde (U-waarde) van 1,99 W/m2K.

Zijgeleiding en bovenaansluiting

De overheaddeur is voorzien van een horizontaal deurbeslag, eventueel met highlift, of verticaal deurbeslag, met stalen loopwielen, vervaardigd van hoogwaardig gegalvaniseerd staal. De bovenaansluiting bestaat uit sendzimir verzinkt staal zetwerk, welke deels gevuld is met een brandwerend materiaal en een bij verhitting opzwellend materiaal.

Bewegingsstelsel

Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee staal verzinkte of gemeniede consoles. De consoles worden met bouten en sluitplaten aan de wand bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas, welke voorzien is van twee aluminium kabeltrommels, waarbij de staalkabels worden bevestigd aan het deurblad. Het geheel is beveiligd middels een kabelbreukbeveiliging en slapkabelbeveiliging.

Aandrijving

De brandwerende overheaddeur wordt standaard uitgevoerd met een 400 V failsafe kettingwielmotor en voorzien van een besturingskast en een afrolbeveiliging. Bij eventuele uitval van spanning zal de overheaddeur gecontroleerd gravitair sluiten middels deze failsafe aandrijving.

Bediening

De brandwerende overheaddeuren worden standaard uitgevoerd met een besturingskast en optioneel met 2 stuks optisch/akoestische signaleringen, voorzien van een back-up-systeem. Op de besturingskast kunnen diverse vormen van bedieningen toegepast worden, zoals sleutelschakelaars, rook- of temperatuurmelders en een eventueel aanwezige brandmeldinstallatie. Ten behoeve van een veilige bediening van de deur, kan er optioneel worden gekozen om een set lichtlijsten toe te passen en aan te sluiten op de besturingskast.

Optionele uitvoering

De panelen van de overheaddeur kunnen uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze middels natlakken of wrappen. De overheaddeur kan uitgevoerd worden met een vloeistofkering van een hoogte van 300mm of 500mm.

De elektrische componenten (aandrijving en stuurkast) en eventuele toebehoren (afrolbeveiliging, op-stop-neer-schakelaar) zijn in een explosieveilige (ATEX) uitvoering te verkrijgen.

Prestaties

classificatie      brandvertraging          max. breedte            max. hoogte            max. opening

EI(1)                 60 minuten                    5.175 mm                   6.967 mm                  23,5 m2

EI(2)                 90 minuten                    5.175 mm                   6.967 mm                  23,5 m2

EW                    90 minuten                    5.175 mm                   6.967 mm                  23,5 m2

 

Rapportnummer:

- 2020-Efectis-R000946

De CE markering wordt voorzien volgens de EN 13241 en aanvullend EN 16034; certificaatnummer 1812-CPR-1787.

Deze deuren worden geleverd op basis van windklasse 0. Wanneer het een buitendeur betreft is minimaal windklasse 2 vereist. Deze deuren zijn optioneel leverbaar t/m windklasse 5.

Clasificaties volgens

 • EN 13501-1 B-s1, d0
 • EN 13501-2 EI160-C0 (C3-pending)
 • EN 13501-2 EI290-C0 (C3-pending)
 • EN 13501-2 EW90-C0 (C3-pending)

Overige informatie

 • Rapportnummer 2020-Efectis-R000841
 • De CE markering wordt voorzien volgens de EN 13241 en aanvullend EN 16034; certificaatnummer 1812-CPR-1735.
 • Deze deuren worden geleverd op basis van windklasse 0. Wanneer het een buitendeur betreft is minimaal windklasse 2 vereist. Deze deuren zijn optioneel leverbaar t/m windklasse 5.

Inspiratie brandwerende sectionaaldeuren

Advies op maat

Ontdek welke producten bij jouw situatie passen

De adviseurs van Byenhof staan jou graag te woord op een moment dat jouw het beste uitkomt.

Meer weten? Wij bellen je terug!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • 3000m2 productie
 • 100.000 m profielen op voorraad
 • 30 jaar branche-ervaring